Europa Conference League

Ο προπονητής της εξέδρας: Μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ η έλλειψη καθαρού μυαλού και η κόπωση

Ο προπονητής της εξέδρας καταγράφει τους λόγους που υποχρέωσαν τον ΠΑΟΚ σε λευκή ισοπαλία κόντρα στη Σλόβαν και πλέον να κυνηγά καλύτερο αποτέλεσμα ή πιο μεγάλο σκορ σε νίκη και των δύο.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα στο «Τέχελνε Πόλε», αλλά δεν κατάφερε παρά να πάρει τον έναν βαθμό απέναντι στη Σλόβαν με το ισόπαλο 0-0. Μετά από ένα παιχνίδι, πάντως, στο οποίο ήταν καλύτερος, είχε τις στιγμές του, αλλά όχι εκείνες, που θα του ξεκλείδωναν την πόρτα της νίκης για το «τρίποντο».

Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν μπήκε όπως θα έπρεπε στο παιχνίδι, χάνοντας μισή ώρα. Είχε την υπεροχή, έβαλε την αντίπαλό του στα καρέ, χωρίς, όμως, να μπορέσει, πέραν ελάχιστων στιγμών, να βάλει πραγματικά στα σχοινιά τη Σλόβαν και να απειλήσει με σκορ. Έτσι, δεν μπόρεσε για πρώτη φορά στη διαδικασία του ομίλου του Conference League να βάλει το επιθυμητό γκολ. Σε αυτό συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες, στους οποίους θα σταθεί ο προπονητής της εξέδρας.

• Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, έχοντας, όμως, το άγχος του ότι δεν έπρεπε να χάσει. Οπότε, χάθηκε ένα πολύτιμο πρώτο ημίωρο, όπου ο «δικέφαλος του Βορρά» άργησε να βρει τις αποστάσεις του, να εκδηλώσει σωστές επιθετικές προσπάθειες, παρά μόνο μετά το 30ό λεπτό, όταν και άρχισαν να βγαίνουν πιο συνδυαστικές προσπάθειες, μια εκ των οποίων έφερε την καλύτερη φάση του ματς, με την ευκαιρία του Μπίσεσβαρ, μετά το συνδυασμό του Σίντκλεϊ με τον Άκμπομ και τη σέντρα του πρώτου.

• Η εικόνα του πρώτου μέρους και το αποτέλεσμα που είχε αυτό στο τέλος του ήταν απόρροια και μιας αρχικής διστακτικότητας, αλλά και της επιμονής του ΠΑΟΚ, να μην ταΐσει τόσο πολύ την δεξιά του μεριά, αλλά περισσότερο την αριστερή, σε σημείο, μάλιστα, που να γέρνει πολύ η ανάπτυξή του. Ο Ζίβκοβιτς πήρε πολύ λίγες προσπάθειες στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να μην μπει στο ματς στο πρώτο 45λεπτο.

• Στην επανάληψη η προθυμία υπήρχε από την πλευρά του ΠΑΟΚ και να μοιράσει καλύτερα το παιχνίδι του ανάμεσα στις δύο πτέρυγες, βάζοντας και την δεξιά μεριά στην εξίσωση. Όμως η φθορά από την κόπωση και το γεγονός πως έλειπε η μία ταχύτητα παραπάνω για την εκδήλωση των επιθετικών προσπαθειών οδήγησε τον Λουτσέσκου, να πάρει ρίσκα που, τελικά, δεν του βγήκαν, υπό την έννοια πως δεν του έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

• Με την πολύ περιορισμένη δημιουργία στο χώρο του κέντρου, καθώς με την παρουσία των Εσίτι και Κούρτιτς δεν μπορούσε να υπάρχει ένας μεγαλύτερος πλουραλισμός στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μοιάζει προβλέψιμος.

• Η είσοδος των Σφιντέρσκι και Μουργκ θα έπρεπε να έχει νωρίτερα, αφού ο ΠΑΟΚ, παρότι πολιορκούσε με μεγάλη κατοχή μπάλας στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, δεν μπορούσε να βρει ούτε την κατάλληλη τελική πάσα, αλλά δεν είχε και το στήριγμα μέσα στην περιοχή, που θα έκανε το απρόβλεπτο απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα.

• Ο ΠΑΟΚ παγιδεύτηκε από την κόπωσή του. Δεν είχε φαντασία στη δημιουργία, οι πραγματικά καθαρές του ευκαιρίες είναι πολύ μικρότερος από αυτές που ήταν πραγματικά απειλητικές. Θα μπορούσε να έχει γίνει και μια διορθωτική κίνηση στο ημίχρονο τουλάχιστον στο μπροστινό κομμάτι του γηπέδου, πέρα από την αναγκαστική του Κρέσπο. Το έλλειμμα καθαρού μυαλού σε πολλές αποφάσεις δημιουργίας, δείχνει πως ο Κυπελλούχος έχει ανάγκη από νέες προσθήκες τον Ιανουάριο και πως ήδη υπάρχουν σημάδια κόπωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x